Blatul de pizza
Ingrediente
400 gr. faina,
1 cubulet de drojdie proaspata
4 linguri ulei,
1 cana de cca 250ml apa calduta
un varf de cutit de sare si unul de zahar
Mod de preparare
Turnati cana de apa in vasul in care framantati, dizolvati drojdia cat mai bine, adaugati lingurile de ulei si prafurile de sare si zahar, dupa care intregiti mixtura cu faina (mai degraba 'cat cuprinde' decat 400g ) adaugata in ploaie amestecand cu o lingura pana devine foarte greu de amestecat cu ea.
In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min!
Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).
Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi.
A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza) dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa...Sper sa incercati!
In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min!
Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).
Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi.
A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza) dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa...Sper sa incercati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu