sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Gratin de paste cu mazare

                                         Gratin de paste cu mazare



                                                                     
                                                                     Ingrediente

  


30g unt

2 linguri faina
2 cani de lapte
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita marar uscat
1/2 lingurita nucasoara
sare si piper dupa gust
1 lingurita praf de copt
4 oua
1 pachet paste (spaghete)
1 cana mazare congelata sau fiarta daca e proaspata
1/2 cana pesmet
20g unt
                                                               Mod de preparare



Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga si faina pe masura ce amesteci constant. Adauga laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, si lasa ca amestecul sa ajunga la punctul de fierbere de fiecare data cand adaugi lapte.

Dupa ce ai terminat de adaugat tot laptele si ai un sos alb gros, opreste focul si adauga busuiocul, mararul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Lasa sosul deoparte sa se raceasca putin pana cand prepari restul ingredientelor pentru gratin.

Gateste pastele si mazarea conform indicatiilor de pe pachet. Bate albusurile pana cand sunt ferme.

Adauga cate un galbenus pe rand in sosul de lapte si unt, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si praful de copt si jumatate din bezeaua de albusuri. Adauga si cealalta jumatate amestecand usor.

Unge cu unt o tava pentru cuptor. Pune apoi pesmetul in tava si scutura bine ca sa se uniformizeze si pe lateral. Adauga pastele, mazarea si sosul in tava si presara deasupra pesmet si bucatele de unt din loc in loc.

Coace gratinul de paste pentru 30 de minute la 190 de grade celsius.

                                                                 Mod de sevire



Gratinul de paste cu mazare este delicios, pufos si se serveste cald. Sper sa incercati!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu