Salata de somon
Ingrediente
2 fileuri mijlocii de piept de gisca.
sare piper proaspat macinat.
300g sparanghel alb
250g kiwi
1 capatina salata ''Frisee''
1 portocala intreaga
1/2 legatura menta
3 l.s. maioneza
2 l.s frunze de migdale,maro
piper rosu,poaspat macinat
Timp preparare:circa 35 minute.
Mod de preparare
1.Carnea de gisca se prajeste pe ambele parti aproximativ 7 minute,se sareaza,se pipereaza.
2.Sparanghelul alb se decojeste tot,iar cel verde numai partea de jos.Sparanghelul se taie in bucati cu lungimea de 3 pina la 4 cm.Se pune la fiert on putina apa cu sare,se fierbe aproximativ 7 minute.Se spala in apa rece.
3.Se curata kiwi si se taie in felii.Salata se taie in bucati mari,egale.
4.Portocalele se spala cu apa fierbinte si coaja se rade.Menta se toaca marunt.Coaja de potocala se amesteca cu menta si maioneza.Se condimenteaza cu 3-4 linguri zeama de portocale,sare si piper.
5.Fileul se taie in felii subtiri,impreuna cu toate ingredientele pentru salata si se aseaza pe farfurii.Se toarna putin sos deasupra,iar restul se pune intr-o sosiera(castron pentru sos).Salata se serveste presarata cu frunze de migdale si piper rosu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu